Prirodni načini da vaša spavaća soba miriše sjajno

Sveža, čista i možda nežno mirisna soba sa prirodnom aromom - idealno zar ne? Ako, umesto toga, potrošite trećinu svog života na udisanje vazduha koji je zagušljiv, prašnjav ili samo smrdljiv, smanjujete snagu obnavljanja dobrog noćnog sna i smanjujete spokoj vaše sobe.

Podrazumeva se, naravno, da nijedna spavaća soba neće dobro mirisati ako u blizini kreveta ima gomila prljavog posuđa ili ako je u blizini korpa sa prljavim vešom. Nijedna soba neće biti prijatno mirisna ako je krevet vašeg kučeta tik do vašeg kreveta. Ako je tako, najbolje je da napravite razmeštaj.

Ako je u vašoj spavaćoj sobi sve što je očigledno neprijatnog mirisa, moraćete početi prvo sa temeljnim čišćenjem. Zatim, kada oslobodite svoju sobu od očiglednih krivaca, koristite neke od sledećih saveta i trikova kako bi vaša spavaća soba mirisala najbolje.

Najbrži put do sveže, mirisne sobe je otvaranje prozora i puštanje sunčeve svetlosti i svežeg vazduha. Osim ako živite u blizini prometne magistrale ili industrijske zone. Zato imajte naviku otvarati prozore vaših spavaćih soba svakog jutra dok god vam privatnost i vremenske prilike dozvoljavaju. Vaša spavaća soba će osetiti svež miris i dobićete dozu jutarnjeg sunca koja povećava raspoloženje.

Perite redovno posteljinu

Nema ništa lepše od čiste, mekane posteljine - ali te iste posteljine apsorbiraju znatnu količinu telesnih ulja, tečnosti i upijaju čestice sa kože svake noći. Da bi vazduh bio svež, skidajte i perite posteljinu svake nedelje - češće ako dozvoljavate vašim ljubimcima da spavaju sa vama ili ste posebno podložni alergijama.

Idemo korak dalje, promenom jastučnica svaki drugi dan. Ovo ne samo da pomaže da vaša soba miriše sveže, takođe pomaže da vaš ten izgleda bolje.

Osvežite tepih

Tepih je najpopularniji izbor za podove spavaćih soba iz očiglednih razloga - ugodan je za hodanje, prigušuje zvuk i temperaturno je idealan, a dodaje značajan uticaj na dekor vaše spavaće sobe - ali slaba strana tepiha je upravo njegova moć upijanja bakterija, plesni , polena, i čestica sa čarapa cipela. Vremenom, to sve utiče na loš miris. Nemojte automatski posegnuti za oštrim hemikalijama da biste ,,namirisali’’ vaš tepih. Umesto toga, probajte sodu za pečenje. To je jeftino i lako . Samo pospite temeljno preko tepiha, pustite da odstoji najmanje sat vremena, zatim usisajte prah, zajedno sa neprijatnim mirisima.

Držite svoje papuče odmah pored vrata tako da se možete lako izvući iz svojih cipela i obuti čiste papuče.

Napravite sami

Naravno, možete kupiti difuzore trske, ali oni mogu biti skupi. Zašto umesto toga ne napravite svoje? Sve što vam je potrebno je staklena tegla ili vaza sa uskim vrhom, nekoliko bambusovih štapića, četvrtina čaše slatkog badema ili ulja šafranike, i 15 do 20 kapi omiljenog eteričnog ulja - odaberite one koji će vam pomoći da spavate lavanda, jasmin, vanila ili sandalovina. Mešajte nosač i eterična ulja zajedno u tegli, rasporedite štapiće u "buket" i postavite difuzor na noćni ormarić. Budite strpljivi - potrebno je dan ili dva da se miris probije kroz štapiće.

Osveživač vazduha

Možda trskasti difuzor nije vaša stvar, ali ipak želite da osvežite svoju spavaću sobu prijatnim mirisom koji nije napravljen od hemikalija koje iritiraju pluća u konzervi. Ne brinite - svoj prirodni osveživač vazduha možete napraviti od prirodnih sastojaka. Potrebna vam je čista sprej boca, šolja destilovane vode, tri kašike alkohola za trljanje (možete koristiti votku ako želite) i najmanje 20 kapi omiljenih eteričnih ulja. Koristite jedan miris, ili kombinujte ulja za opuštanje kao što su bergamot, lavanda, kamilica, vanila ili ruža. Jednostavno izmešajte sastojke u spreju i uživajte!


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.