Slana, šarena kupka

Kupanje je bar isto toliko terapeutsko koliko i odlazak kod psihologa na sat vremena a daleko jeftinije. Dodajte pola šolje soli za kupanje i dobićete lekovite prednosti magnezijuma - kao što je piling kože i ublažavanje bolova u mišićima, da spomenemo samo neke.

Soli za kupanje su vrsta DII projekta koji svako može probati, a ono što ih čini zabavnim je količina varijacija i personalizacije koju možete dodati tako da podesite dve male varijable: miris i boju. Ako ste u aromaterapiji, izaberite svoje mirise na osnovu njihove funkcije. Slobodno budite više kapriciozni prema svojim izborima, i jednostavno koristite ono što dobro miriše.

Prilikom odabira boja, lako se možete zalepiti s jednom bojom za celu seriju, ili možete podeliti so na pola i stvoriti slojeviti efekt s dve boje. Zabavite se s tim i ne bojte se da probate nešto novo.

Verovali ili ne, verovatno imate većinu sastojaka koji su vam već potrebni u kuhinji ili ormariću za kupatilo:

2 čaše epsom soli

1/2 šolje morske soli

1/2 šoljice sode za pečenje

15 kapi kombinovanog eteričnog ulja lavande i pomorandže

Opciono: boja za hranu ili sapun

Mini masonske tegle ili druge slatke tegle

Pomešajte so i sodu zajedno.

Ako koristite tradicionalnu boju hrane, trebaće vam samo 5 kapi. (Boja sapuna, koju ćete naći u zanatskim radnjama, biće manje intenzivna, tako da će vam trebati bliže 15 kapi.) Koristite kašiku da biste spustili grudice, tako da je boja izmešana po celoj soli. Zatim, ako želite više živih boja, dodajte još.

Kada se radi o mirisu, igrajte se. U ovom receptu koristili smo lavandu i narandžu jer je kombinacija izgledala umirujuće i osvežavajuće. Ako ćete mešati mirise, predlažemo da istovremeno osetite miris obe boce, kako biste bili sigurni da je kombinacija dobra.

Napomena: neka esencijalna ulja ne bi trebalo direktno da koriste trudnice ili bebe mladje od 3 meseca, zato obavezno pročitajte oznake.

Možete kupiti specijalne boce za to , ili koristiti neusklađene staklenke za zidove za rustičniji osećaj. Obe opcije se mogu naći u trgovinama. Da biste ih obukli kao poklon, pokušajte da obmotate vrpcu oko tegle i napišite neku lepu poruku.

Možete dodati i nekoliko suvih cvetova koje možete pronaći u prodavnici zdrave hrane kako bi vaša kupka izgledala još zanimljivije.

 


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.