Šta su zapravo eterična ulja

Eterična ulja se već hiljadama godina koriste u raznim kulturama u medicinske i zdravstvene svrhe. Zbog svojih antidepresivnih, stimulativnih, detoksificirajućih, antibakterijskih, antivirusnih i smirujućih svojstava, nedavno dobijaju popularnost kao prirodna, sigurna i ekonomična terapija za niz zdravstvenih problema.

Nije ni čudo zašto, s obzirom na visoku cenu računa za zdravstvenu zaštitu i nuspojave konvencionalnih lekova, dodavanje takvih ulja u vaš lični ormarić za lekove i životni stil mogu napraviti razliku u svetu. Ovo je posebno tačno zato što su prednosti esencijalnih ulja ogromne, a eterična ulja se kreću od aromaterapije, sredstava za čišćenje u domaćinstvu, lične nege lepote i tretmana prirodne medicine.

Čestice u eteričnim uljima potiču od destilacije ili ekstrakcije različitih delova biljaka, uključujući cveće, lišće, kore, koren, smolu i piling. U stvari, samo jedna kap eteričnog ulja može imati značajne zdravstvene prednosti.

Šta je zapravo eterično ulje? Tipično stvoreno procesom destilacije - koji razdvaja naftu i vodena jedinjenja biljke parom - to su visoko koncentrovana ulja koja imaju jaku aromu. U stvari, ponekad se nazivaju isparljivim aromatičnim uljima zbog njihove visoke koncentracije aromatskih jedinjenja. Oni se jednostavno nazivaju i aromaterapijska ulja. Mnoštvo je eteričnih nota poput lavande, mandarine, ruzmarina, pa sve do citrusnih i drvenastih nota. Vaše je samo da odaberete omiljeni miris i uživate u njemu.


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.