Šta su zapravo eterična ulja

Eterična ulja se već hiljadama godina koriste u raznim kulturama u medicinske i zdravstvene svrhe. Zbog svojih antidepresivnih, stimulativnih, detoksificirajućih, antibakterijskih, antivirusnih i smirujućih svojstava, nedavno dobijaju popularnost kao prirodna, sigurna i ekonomična terapija za niz zdravstvenih problema.

Nije ni čudo zašto, s obzirom na visoku cenu računa za zdravstvenu zaštitu i nuspojave konvencionalnih lekova, dodavanje takvih ulja u vaš lični ormarić za lekove i životni stil mogu napraviti razliku u svetu. Ovo je posebno tačno zato što su prednosti esencijalnih ulja ogromne, a eterična ulja se kreću od aromaterapije, sredstava za čišćenje u domaćinstvu, lične nege lepote i tretmana prirodne medicine.

Čestice u eteričnim uljima potiču od destilacije ili ekstrakcije različitih delova biljaka, uključujući cveće, lišće, kore, koren, smolu i piling. U stvari, samo jedna kap eteričnog ulja može imati značajne zdravstvene prednosti.

Šta je zapravo eterično ulje? Tipično stvoreno procesom destilacije - koji razdvaja naftu i vodena jedinjenja biljke parom - to su visoko koncentrovana ulja koja imaju jaku aromu. U stvari, ponekad se nazivaju isparljivim aromatičnim uljima zbog njihove visoke koncentracije aromatskih jedinjenja. Oni se jednostavno nazivaju i aromaterapijska ulja. Mnoštvo je eteričnih nota poput lavande, mandarine, ruzmarina, pa sve do citrusnih i drvenastih nota. Vaše je samo da odaberete omiljeni miris i uživate u njemu.

Ostavi komentar

Svi komentari su uredjeni pre objavljivanja